Menu

Creator | Coach

Creator

Kees Hoogeveen ontwikkelt en produceert verschillende soorten leiderschapsprogramma’s en dit gebeurt meestal in co-creatie. Het is Hoogeveens specialiteit om het containerbegrip leiderschap terug te brengen naar zijn essentie. Dit doet hij soms op onorthodoxe en zeker niet altijd voor de hand liggende benadering. De term ‘out of the box’ werken past niet goed in zijn vocabulaire, maar bij zijn manier van aanpak is het een veel gehoorde kreet.

Meer dan tien jaar was Hoogeveen partner bij de Beukelaargroep, een dynamische organisatie die vanuit een multidisciplinaire visie werkte. De Beukelaargroep ontwikkelde spraakmakende leiderschapsprogramma’s en open frame modules waarbij op prikkelende en persoonlijke wijze gereflecteerd werd en nieuwe wegen werden ingeslagen. Recentelijk maakte Hoogeveen een leiderschapsprogramma met Rabobank Nederland en & Samhout Consultancy. Als onderdeel van het programma werden filmportretten van leidinggevenden gemaakt.

coaching

Kees Hoogeveen heeft jarenlange ervaring in coaching. In zijn beleving is niet alleen de intensiteit van de sessies, maar ook de vorm en de omgeving een voorwaarde.In zijn coaching programma’s schakelt hij van coaching on the floor (old school), naar coaching rotation – wisselende coaches- en via blender sessions- naar turbulentie coaching en coaching on the road, waar een reis als metafoor dient.Uitgangspunt bij al deze sessie ’s zijn integriteit, persoonlijke groei en een betere wereld.

Workshops

Sinds zijn werk als muziektherapeut en creatief adviseur geeft Hoogeveen workshops in het bedrijfsleven en aan organisaties.
Daarin onderscheidt hij twee disciplines:
– De kunst van het saxofoon spelen: Een saxofoon is een toegankelijk instrument. Uit ervaring blijkt dat in een dagdeel de blues gespeeld kan worden.
– Het maken van een korte speelfilm: In teamverband wordt een korte speelfilm gemaakt. Dit is een spannend traject en vraagt een groot inbeeldingsvermogen. Van script naar uitvoering en presentatie. Acteren, regisseren en cameravoering komt allemaal aan bod.

De beide workshops kunnen los gegeven worden, maar ook onderdeel zijn van een totaal programma. Hoogeveen weet de verbinding te maken tussen het dagelijks werk, creativiteit, innovatie, leiderschap en de heersende cultuur. Nieuwsgierigheid is zijn optiek een belangrijke pijler voor een leergierige organisatie.

Samen werking

Hoogeveen werkt(e) oa met: Nederlandse Spoorwegen, Concertgebouw Orkest, ING, Jumbo, Teijen Twaron, Aegon, UvA / HvA, Museumvereniging, Rabobank Nederland, NOC/NSF, Postbank, Campina, Draaijer+partners, Pfitzer, Pon Holdings, MBO-raad, Verbego, Rembrandt Vereniging, Stibbe advocaten, Arko en Deloitte.

Meer in mijn linkdin pagina

Naar linkdin